3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
15-08 Door: eLIVING

Georganiseerd verhuizen, hoe doe je dat?

Kun je niet wachten om in je nieuwe woning te trekken, maar wil je wel dat de verhuizing een beetje georganiseerd verloopt? Lees dan snel verder en ontdek de beste tips voor een goed georganiseerde verhuizing. Verhuizen ging nog nooit zo soepel!

 

Welke spullen kunnen weg?

Het begint eigenlijk allemaal al voor dat je de verhuisdozen inpakt. Een verhuizing is namelijk de uitgelezen kans om je van spullen te ontdoen die je toch niet meer gebruikt. Even een grote opruimschoonmaak is nooit weg toch? En het scheelt je ook weer die paar extra dozen verhuizen. 

Kijk bijvoorbeeld je kledingkast nog eens na. Wat heb je al die tijd niet meer aangehad en kan weg? En hoe zit het met alle keukenspullen. Ook daar zitten misschien wel wat spullen bij die je al enkele jaren niet meer van de plank hebt gehaald. Kamer voor kamer door en wie weet heb je zo al een paar dozen gevuld die niet mee naar je volgende woning hoeven. 

Gestructureerd verhuisdozen inpakken

De ene begint maanden van te voren en de ander een week. Zorg in ieder geval dat je de tijd neemt om gestructureerd de verhuisdozen in te pakken, zodat je ook in je nieuwe woning nog weet wat je in welke doos hebt gestopt.
 
Om gestructureerd de verhuisdozen in te pakken, heb je natuurlijk op de eerste plaats genoeg verhuisdozen nodig. Heb je alle dozen verzameld? Dan kun je gaan inpakken. Er zijn verschillende manieren om verhuisdozen gestructureerd in te pakken. Wij leggen het uit.

Probeer spullen uit één ruimte of kamer ook bij elkaar in dozen te stoppen. Op deze manier vindt je straks niet opeens een pollepel tussen je kleding. De volgende stap is de markering. Dit kun je op verschillende manieren doen. Wat voor veel mensen al goed werkt is om op de doos de ruimte te schrijven waar deze heen moet. “Keuken”, “Badkamer”, “Slaapkamer” enzovoort. 
 
Wil je echt als een pro verhuizen? Neem dan gekleurde stickers, waar elke kleur sticker voor één bepaalde kamer staat. Of schrijf, zoals hierboven genoemd, de ruimte op de doos waar deze heen moet. Schrijf dan ook nog een nummer naast elke sticker/ruimte en je bent al goed op weg. Deze nummers verwerk je in een schema. Dit schema maak je zelf met pen en papier of op de computer. Achter elk nummertje schrijf of typ je uitgebreid wat je in de desbetreffende verhuisdoos hebt gestopt. Handig én overzichtelijk!

 

Breekbare spullen inpakken

Vergeet niet de verhuisdozen met breekbare spullen te markeren. En wil je zeker zijn dat de breekbare spullen heel aankomen? Dan kun je deze dozen nog opvullen met keukenrol/kranten of handdoeken.

 

 

Houd een paar spullen binnen handbereik

Ondanks een gestructureerde verhuizing waarbij je precies weet wat in welke verhuisdoos zit. Is het ook handig om één tas, koffer of verhuisdoos in ieder geval niet uit het oog te verliezen. Hier kun je namelijk de spullen in doen die je elke dag sowieso gebruikt, zoals een tandenborstel, een extra setje kleding voor de eerste dag in je nieuwe huis enzovoort. Op deze manier kun je met een gerust hart wakker worden in je nieuwe woning en heb je jouw essentials bij de hand!